4e klasse D

13 september 2020 14:30

Scheidsrechter

J.H. (Joost) Bezemer

Na een goede eerste helft ging Riel met twee doelpunten van Bat van Stiphout de rust met een 2-0 voorsprong. Al snel in de tweede helft kwam Blauw Wit ’81 op 2-1. Riel wist wel met hangen en wurgen de drie punten binnen te halen.

Na de met 2-1 verloren bekerwedstrijd donderdag tegen OVC’26, waarin Erik Jan Metselaar het doelpunt maakte, moest Riel afgelopen zondag tegen Blauw Wit’81 uit de Moer. De eerste grote kans was vandaag voor de gasten maar deze maakte hiervan geen gebruik. Na tien minuten een mooie actie van Sherdi Gordon welke Bart van Stiphout een niet te missen kans gaf en deze Riel op een 1-0 voorsprong zette. Hierna ging Riel goed door en wist Blauw Wit goed onder druk te houden. Na twintig minuten een corner van Bart op zijn zin broer Bram Rutten welke zijn geplaatste schot in de onder hoek gekeerd werd door de keeper. Vijf minuten later maakte Bart van Stiphout een lange bal mooi met en stiffie af en maakte de 2-0. Tien minuten later kwam hij weer een op een maar nu was de keeper hem de baas. De corner hierop werd door Bram Rutten overgeschoten. Even later was het schot van Sherdi Gordon een prooi voor de keeper. Met de 2-0 ging Riel de rust in maar het had eigenlijk met een grotere voorsprong de rust in moeten gaan.

De tweede heft een aanvallender Blauw Wit zonder echt grote kansen te creëren, Riel liet zich verder terugdringen en de laatste man verdedigde koelbloedig uit door de bal net over zijn eigen goal te schieten. Even later dacht Ramos in de zestien een mannetje uit te spelen wat hij moest herstellen met een overtreding met een penalty tot gevolg, deze werd benut 2-1.  Hierna kreeg Blauw Wit nog een grote kans op de gelijkmaker maar benutte deze niet. Riel kreeg nog wel een paar kansjes maar maakte hiervan ook geen gebruik. Riel sleepte hierdoor na het laatste fluitsignaal wel de drie punten over de streep.

Riel speelde een goede eerste helft waarin het meer had moeten scoren. De tweede helft kwam het wel meer onder druk maar gaf geen grote kansen weg. Wel terechte drie punten voor Riel. Volgende week mag Riel op bezoek naar het altijd lastige Gesta, aanvang 14.30.