2 - 1

Gesta 1

4e klasse D

22 september 2019 14:30

Riel speelde een goede eerste helft tegen Gesta en kwam door doelpunten van Bart en Bram Rutten op een 2-0 voorsprong. De tweede helft kwamen beide ploegen met tien man te staan. Gesta kwam nog terug naar 2-1 maar Riel wist de punten in eigen huis te houden.

Riel maakte na een jaar van afwezigheid weer zijn opwachting in de 4e klasse D. Het speelde thuis tegen Gesta uit Galder en Strijbeek. De eerste kans was, na matig ingrijpen, voor de gasten maar het schot ging net naast. Hierna nam Riel het initiatief in handen en was een schot van Thom van Iersel het eerste wapenfeit. Na tien minuten werd een voorzet van Wouter Wouters door Rick van Berkel nipt in het zijnet geschoten. Vijf minuten later kreeg Riel een vrije trap op de rand zestien, de keeper had de nodige moeite met het schot van Bram Rutten zodat zijn broer Bart alsnog de 1-0 kan maken. Hierna kreeg Riel nog wat schietkansen waar niet uit werd gescoord. Tien minuten voor rust was het wel raak, een corner van Jesse vd Corput wordt door Bart Rutten terug gekopt op Bram Rutten die de bal in de bovenhoek kopt en de 2-0 op het scorebord zet. Kort voor rust nog een vrije trap voor Gesta, deze wordt vakkundig door Dave van Berkel onschadelijk gemaakt.

Na vijf minuten in de tweede helft stuurt Bart Lars Bokma de diepte in, zijn schot gaat net naast. Even later een schietkans voor Rick van Berkel waarop de keeper redding brengt. Kort hierna krijgt hij na een een-tweetje met Dave Bastiaansen nog een kans maar deze gaat in het zijnet. Halervewege de tweede helft ontstaat er na een overtreding op Serge vd Corput een opstootje, een Gesta speler krijgt hiervoor rood en Rick van Berkel geel. Lang kan Riel niet genieten van deze overtalsituatie, Rick krijgt amper twee minuten na een domme onnodige overtreding zijn tweede geel en kan dus ook vertrekken. Gesta lijkt beter met tien tegen tien om te kunnen gaan en trekt het spel meer naar zich toe. Tien minuten voor tijd maakt het met een afstandsschot de 2-1. Gesta probeert de gelijkmaker te forceren maar Riel krijgt door Bart, Lars en Thom ook nog wat schietkansen die er niet in gaan en blijft de stand 2-1.

Wel een terechte overwinning voor Riel wat, als het wat zuiniger met de kansen was omgegaan, het zichzelf niet zo moeilijk had hoeven maken. Volgende week uit naar RKDSV uit Diessen aanvang 14.30 uur.