Bart Rutten (schot)
Assist: Lars Bokma

4e klasse D

8 maart 2020 14:30

Riel was vandaag zeker in de eerste helft niet de mindere en kreeg een aantal kansjes. Net voor rust kreeg het een tegentreffer en kwam deze niet meer te boven. Na rust vrijwel geen kans meer voor Riel en liep Spoordonkse Boys uit naar 4-0.  Bart Rutten wist nog de 4-1 te maken maar daar was het wel mee gedaan voor Riel vandaag.

Riel mocht na vijf weken weer eens aan de bak uit tegen Spoordonk. Routinier Dave Bastiaansen was weer terug van zijn blessure maar helaas hebben er weer enkele spelers zijn plaatsje op de blessurebank ingenomen. Met een enigszins aangepaste verdediging begon Riel hierdoor aan de wedstrijd. Riel was zeker in het begin niet de mindere en kreeg door Bart Rutten en Lars Bokma een paar schietkansen welke over gingen. Na een kwartier geeft Jesse goed voor op Lars welke hiermee te weinig mee doet. Na een half uur de eerste goede kans voor Spoordonk, na een combinatie raken ze de paal. Vijf minuten later komt Bart Rutten tot een schot wat net naast gaat. Even later een vrije trap op 25 meter voor Riel, het schot van Tim Hoes is een prooi voor de keeper. Kort hierna doet Jesse vd Corput dit na met hetzelfde resultaat. Hierna een afstandsschot van Spoordonk wat op de lat beland. In de slotfase krijgt Spoordonk een vrije trap welke voor gekopt wordt en via een Rielspeler in het doel verdwijnt zodat Riel met een 1-0 achterstand de kleedkamer op moet zoeken.

Na rust was Riel geen schim van de eerste helft en stond het al na een kwartier, door vaak zelf veroorzaakte kansen, op een kansloze 4-0 achterstand. Een kwartier voor tijd wist Bart Rutten op een pass van Lars Bokma nog de 4-1 te maken maar meer zat er voor Riel vandaag niet meer in.

Spoordonkse Boys komt door deze overwinning alleen op kop in de ranglijst. Riel blijft op negen maar voelt de hete adem in hun nek. Volgende week thuis tegen de nummer vier Jong Brabant, aanvang 14.30 uur tot dan.