4e klasse D

10 november 2019 14:30

Scheidsrechter

K.D. (Kylian) Walthuis

Riel haalde met hangen en wurgen de rust met 0-0. Vlak na rust kwam het met 1-0 achter wat Bram Rutten al snel met de gelijkmaker ongedaan maakte. Kort voor tijd kwam Riel wederom op achterstand maar in de slotfase bezorgde Willem van Riel met de 2-2 Riel alsnog een punt.

Riel speelde vandaag uit tegen Jong Brabant dat met een overwinning periodekampioen kon worden. Riel had het lastig in de eerste helft en had niet lang balbezit. Vooral in de omschakeling waren de gastheren veel beter dan Riel. Jong Brabant kreeg dan ook in deze fase enkele kansen die niet benut werden. Na twintig minuten moest Dave van Berkel redding brengen op een schot van binnen de zestien. Na een half uur het eerste kansje voor Riel maar het schot van Bart Rutten gaat naast. Vijf minuten later krijgt Jong Brabant uit een slechte ingooi van Riel een grote kans waar slordig mee om wordt gegaan. Vijf minuten voor tijd een mooie pass van Bart Rutten op Jesse vd Corput maar hij kan er net niet bij. Even later speelt Robbert Swinkels zich goed vrij in de zestien maar hij verzuimd met rechts te schieten. Kort hierna een counter van Jong Brabant waarbij Riel een overtreding nodig heeft, op de vrije trap brengt Dave van Berkel redding. Op slag van rust krijgt Robbert Swinkels, na goed doorzetten van Serge vd Corput, een vrije schietkans welke net naast de kruising verdwijnt zodat met een brilstand de rust wordt bereikt.

De tweede helft was amper begonnen of Jong Brabant werkt een voorzet van de zijkant van dichtbij goed af en komt op 1-0. Lang kunnen ze van deze voorsprong niet genieten, vijf minuten later kopt Bram Rutten de eerste corner van Riel binnen en maakt 1-1. Twintig minuten later een grote kans voor Jong Brabant welke van dichtbij naast geschoten wordt. Vijf minuten hierna een kans voor Riel, Bart Rutten zet goed door maar zijn besluit om zelf te schieten is minder. Na een afgeslagen vrije trap van Riel raakt Hero Maas kort hierna de paal. Een minuutje later maakt Jong Brabant vanuit een corner de 2-1 en lijkt de volle wist te pakken. Het slotoffensief is echter voor Riel, Hero Maas komt nog tot een schot wat over gaat. Even later kopt Willem van Riel een vrije trap van Bart Rutten binnen en bezorgt met deze 2-2 Riel toch nog een punt.

Riel kan tevreden zijn met dit punt, achteraf Jong Brabant ook want de concurrentie liet ook punten liggen waardoor zij alsnog periodekampioen werden. Volgende week is er beker en inhaalprogramma waardoor Riel vrij is. De week erop komt WSJ op bezoek.