... (intikker)
60'

4e klasse D

4 oktober 2020 14:30

Een matig, vooral in de achterhoede, Riel vandaag. Bij de rust stond het met 2-0 achter. Het leek na de 2-1 van Bart Rutten terug in de wedstrijd te komen maar het verloor uiteindelijk terecht met 3-1 van de medekoploper.

Riel moest vandaag uit naar OVC’26 voor een zo goed als lege tribune. OVC begon sterk maar het eerste kansje was voor Riel, op een terugspeelbal kwam Bart Van Stiphout net te laat uit zijn schulp. Hierna speelde Riel te afwachtend en kreeg OVC’26 wat kansjes. Na ruim een kwartier kregen de gastheren net buiten de zestien een vrijetrap die onhoudbaar in de bovenhoek verdween zodat de 1-0 een feit was. Hierna kwam Riel er even niet aan te pas en moest Dave van Berkel een paar fouten van de achterhoede herstellen. Toch ging Riel weer in de fout en kwam na een lange bal op een 2-0 achterstand. Riel kreeg na een half uur nog een kansje na een goede pass van Bart Rutten stuitte Sherdi Gordon helaas op de keeper. Kort hierna wederom een kopbal van dichtbij waar de Rielse keeper redding op moest brengen. Net voor rust nog een kansje voor Riel, na een voorzet van Serge vd Corput kwam Sherdi Gordon net te kort.

De tweede helft had Riel de wind mee, dit leverde al snel een doelpunt op, een vrije trap van Bart Rutten van dertig meter verdween in de goal waardoor het 2-1 werd. Kort hierna levert de keeper de bal in bij Bart Rutten maar hij schiet met rechts over. Riel leek sterker te worden maar na een half uur kreeg OVC’26 een counter die goed werd uitgespeeld waardoor de 3-1 op het scorebord kwam. Even later kreeg OVC’26 wederom een kans na slecht uitverdedigen maar maakte hier geen gebruik van. Een kwartier voor tijd krijgt Jesse vd Corput nog een schietkans maar deze is geen probleem voor de keeper. In de slotfase behoedt Dave van Berkel Riel nog voor een grotere achterstand en blijft het bij 3-1.

Riel had vandaag niet veel in te brengen tegen een beter OVC’26, vooral de achterhoede ging vandaag vaak in de fout, een terechte nederlaag dus. Volgende week thuis tegen Gloria UC, helaas niet tot dan!