3 - 5

Blauw Wit'81 1

Mannen, 1, 4e klasse D

1 oktober 2017 14:30

Riel kwam al na vijf minuten door Thomas Broers op een 1-0 voorsprong. Het liet de kans om verder uit te lopen liggen en kreeg er hierna 3 tegen. Na rust bij een, 1-4 achterstand, maakte Peter de Weert de 2-4. Riel kreeg er weer een tegen waarna Thomas Broers de 3-5 eindstand op het scorebord liet noteren.

Riel speelde afgelopen zondag thuis tegen Blauw Wit’81 uit de Moer. Het was goed uit de kleedkamer gekomen en stond na vijf minuten op 1-0, na een voorzet van Joost Jonckers was het Thomas Broer die hem binnen wist te werken. Kort hierna een identieke situatie maar deze werd niet afgemaakt, uit de counter die hierop volgde wist Blauw Wit de gelijkmaker te maken. Vanuit een vrije trap rond de zestien werd het na twintig minuten 1-2. Kort voor rust hield John van Eijck een inzet van dichtbij er uit, maar hij kon niet voorkomen dan de rebound werd benut, met als gevolg een 1-3 ruststand.

Kort na rust werd het nog erger, na slordig balverlies van de verdediging werd het 1-4. Vijf minuten later werd bal doorgekopt waarna Peter de Weert de 2-4 maakte. Even later kon Blauw Wit vrij voorzetten en was de Rielse goalie kansloos op de kopbal, 2-5. De periode hierna kreeg Riel wel enkele kansen maar Blauw wit kreeg er ook wel een paar. Tien minuten voor tijd kwam Riel op 3-5, Thomas Broers maakte een lange bal goed af. In de slotfase nog een grote kans voor Blauw Wit, maar John van Eijck wist tot twee keer toe de zesde treffer te voorkomen.

Riel voetbalde redelijk mee maar de gasten benutten de kansen die ze kregen beter. Na de wedstrijd werd de opening van de verbouwde kantine gezamenlijk gevierd. Volgende week uit naar Audacia aanvang 14.30.