Peter de Weert (achter standbeen)
50'

Mannen, 1, 4e klasse D

22 oktober 2017 14:30

Riel speelde zondag tegen Nevelo uit Oisterwijk. De gasten hebben een wisselvallige seizoen opening dus voor Riel een kans op de broodnodige drie punten. Het liep echter anders dan de bedoeling was met een kansloze 1-4 nederlaag tot het gevolg.

Riel, waar de blessurebank als maar voller raakt, kreeg na vijf minuten vanuit een corner een honderd procent kans, helaas werd deze door Peter de Weert overgeschoten. Na een kwartier speelde Nevelo een counter goed uit waardoor Riel op een 0-1 achterstand kwam. Even later een kansje voor Riel maar het schot van Lucas van der Bruggen miste precisie. Na matig uitverdedigen van Riel zijde werd de aanval van Nevelo die hieruit voortkwam goed uitgespeeld met de 0-2 als gevolg. Na een half uur wederom slordig balverlies, 0-3. Even voor rust kreeg Riel nog een kans welke helaas ook werd gemist.

De tweede helft begon Riel wat beter en kwam na een kwartiertje, na een van de weinige goede aanvallen, door een hakballetje van Peter de Weert op 1-3. Riel leek wat meer vertrouwen te krijgen met schietkansen van Jesse van den Corput en Thomas Broers tot gevolg, helaas werden deze niet tot doelpunten omgezet. Een kwartier voor tijd werd de Rielse goalie door een terugspeelbal in de problemen gebracht, dit buitenkansje maakte Nevelo koelbloedig af 1-4. Jesse van den Corput raakte tien minuten voor tijd nog de paal. Even voor tijd werd, een van richting veranderde voorzet van Rick van Berkel, met de nodige moeite en met behulp van de lat door de keeper tot corner verwerkt. Riel blijft door de 1-4 einduitslag nog steeds puntloos en staat nu, door de overwinning van Chaam op RKDSV, onderaan.

Volgende week uit naar Elshout waar de wedstrijd om 14.00 uur begint.