Datum

10 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Riel speelde tegen de enig overgebleven concurrent voor degradatie EDN’56. Een overwinning was noodzakelijk. Voor rust een beter Riel, na de 0-1 in de tweede helft kankte er iets bij Riel en konden de gasten uitlopen naar 0-4 waardoor Riel definitief gedegradeerd is.

Op Hemelvaartsdag speelde Riel thuis tegen de nummer voorlaatst EDN’56 uit Haghorst. Riel had drie punten nodig om nog uitzicht op handhaving te houden. Na vijf minuten de eerste dreiging van Riel, en scherpe voorzet van Per Timmermans werd met enige moeite uit de zestien weggewerkt. Even later was het Dave Bastiaansen die zijn schot over zag gaan. Na een minuut of twintig werd een kopbal van Joost Jonckers van de lijn gekopt. Ook EDN kreeg een kopkans, deze werd over gekopt. Na geklungel achterin kreeg EDN een grote kans deze werd ternauwernood door Rick Graafmans weggewerkt. Riel kreeg hierna nog wat schietkansjes maar deze misten allemaal precisie. Kort voor rust schoot Peter de Weert, na een combinatie met Rick Graafmans, op de lat. Ook EDN was dicht bij een doelpunt maar de bal werd uit de handen van de keeper geschoten. Ruststand 0-0.

EDN kwam beter uit de kleedkamer dan Riel, de eerste kans was dan ook voor hun maar het afstandsschot ging over. Na tien minuten was het wel raak, vanuit een vrije trap werd de bal binnen gekopt 0-1. Vijf minuten later was het weer EDN dat na een misverstandje achterin een kans kreeg maar deze werd overgeschoten. Martijn Tulkens was dicht bij de gelijkmaker maar zijn afstandsschot werd tot corner verwerkt. Kort hierna nog een kans, na een goede lange bal van Lars Bokma op Thomas Broers werd Peter de Weert in stelling gebracht, hij zag zijn schot net over zag gaan. Tien minuten voor tijd kreeg EDN een corner die ze kort namen en hiervoor alle tijd kregen deze werd dan ook feilloos binnengekopt, 0-2. Nog geen vijf minuten later was het na een snelle omschakeling wederom raak 0-3. De gifbeker was nog niet leeg voor Riel het kreeg kort voor tijd nog een penalty tegen, Nik van Kasteren liet hiervoor zijn ongenoegen horen aan de scheidsrechter en kreeg zijn tweede gele kaart. Thomas Broers nam hierna het keepersshirt over maar had ook geen kans bij de strafschop, eindstand 0-4.

Hierdoor is Riel na twee seizoenen gedegradeerd en speelt het volgend seizoen weer in de vijfde klasse. Zondag moet Riel op bezoek bij de kersverse kampioen OVC’26, aanvang 14.30 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!