1 - 1

RKDSV 1

Mannen, 1, 4e klasse D

15 april 2018 14:30

Riel speelde zondag thuis tegen RKDSV uit Diessen. Het kwam in de tweede helft door Lars Bokma op voorsprong. Nadat Riel met tien man kwam te staan maakte RKDSV de gelijkmaker.

Vandaag een redelijk spelend Riel waarbij Guus Linsen al na twee minuten geel kreeg van de nadrukkelijk aanwezige scheidsrechter. De gasten hadden wel meer balbezit maar de beste kansen waren voor Riel. In de tiende minuut creëerde Riel een overtalsituatie welke niet goed werd afgerond. Tien minuten later een goede combinatie tussen Jesse vd Corput en Dave Bastiaansen welke een mindere afwerking had. Diessen had ondertussen wel  wat schoten uit de tweede lijn afgevuurd maar de meeste gingen naast of werden door de keeper onschadelijk gemaakt. Na een half uur was er een schot van Lars Bokma maar hij werd te ver naar de zijkant gedreven. Kort voor rust een mooie combinatie tussen Peter de Weert, Lars Bokma en Joshua Paymans helaas schoot laatstgenoemde in het zijnet. Ruststand 0-0.

Kort na rust kreeg RKDSV een vrije trap rond de zestien deze werd er door Nik van Kasteren goed uitgehouden. Deze fase van de wedstrijd speelt veelal op het middenveld af, met wat voorzetten en afstandsschoten die niet gevaarlijk zijn. Na een uur een lange bal van Lars op Dave, helaas is deze net te scherp. Even later een snelle combinatie van Riel, Guus Linsen geeft de bal goed op Peter de Weert die deze goed doorspeelt op Lars Bokma welke prima afrondde en Riel op een 1-0 voorsprong bracht. Tien minuten voor tijd krijgt Guus Linsen tot ieders verbazing zijn tweede gele kaart en moet dus vertrekken. Hierdoor kan RKDSV nog meer druk zetten met een vrije trap tot gevolg maar de betrouwbaar sluitpost van Riel verwerkt deze tot corner. Bij deze corner werd in de ogen van de scheidsrechter een overtreding begaan waarvoor hij een penalty gaf, op deze was Nik kansloos, 1-1. In de slotfase nog een schot voor Riel maar Joost Jonckers schoot net naast.

Riel wat vandaag een goede instelling had hoopte op meer dan een gelijkspel, maar zoals zo vaak als je onderaan staat viel het kwartje voor Riel weer de verkeerde kant op. Donderdag speelt Riel thuis tegen HHC’09, zondag de derby tegen Viola. Tot dan.