1 - 1

LSV 1 (zon)

5e klasse C

7 april 2019 14:30

Riel speelde een sterke eerste helft maar wist dit niet tot score te komen en mocht zelfs blij zijn dat het geen tegendoelpunten kreeg. In de tweede helft zette Robbert Swinkels Riel op een verdiende 1-0. Na een half uur maakte LSV uit een van de spaarzame kansen gelijk.

Riel speelde vandaag onder stralende omstandigheden thuis tegen LSV uit Lennisheuvel. Riel begon sterk aan de wedstrijd maar de eerste grote kans was toch voor de gasten, van dichtbij werd naast geschoten. Hierna nam Riel het heft in handen en zette de tegenstander goed onder druk. Na tien minuten werd de bal in de zestien meter goed door Robbert Swinkels veroverd, hij speelt de bal op Lars Bokma maar deze schiet naast. Kort hierna een schot van Thom van Iersel welke door de goalie uit de benedenhoek getikt wordt. Even later kopt Patrick Bastiaansen over. Na een half uur zet Lars Bokma eens een keertje goed voor maar de keeper brengt redding op de kopbal van Robbert Swinkels. Een vrije trap op de rand van de zestien wordt kort hierna door Bram Rutten net naast geschoten. Rick van Berkel wordt even later de diepte ingestuurd maar hij komt niet tot een schot, Lars Bokma wel maar zijn schot is te gehaast. Net voor rust nog een kopbal van Robbert Swinkels welke van of over de lijn wordt weggewerkt. LSV krijgt nog hun tweede kans maar deze belandt gelukkig op de lat.

De tweede helft ging Riel door met kansen creëren. Na vijf minuten was Jesse vd Corput na een mooie combinatie dicht bij de openingstreffer maar de keeper brengt weer redding. Na een snelle uitval wil Jesse Robbert in stelling brengen maar zijn pass wordt net onderschept. Na tien minuten laat de keeper van LSV de bal los, Robbert Swinkels is hier als de kippen bij en zet Riel op een verdiende 1-0. Even later kan hij na een pass van Thomas Broers zijn tweede maken maar nu is de keeper wel attent. Hierna gaat een vrije trap van Bram Rutten en een afstandsschot van Dave Bastiaansen net naast. Na twintig minuten wacht Jesse vd Corput te lang om een verre trap van Dave van Berkel af te ronden. Hierna krijgt Thomas Broers nog een paar kansjes, helaas gaan zijn schoten net naast. Zoals zo vaak, als je zelf de kansen niet benut je er een tegen krijgt, zo ook na een half uur een slalom vanaf de zijkant in de korte hoek wordt binnen geschoten en LSV op 1-1 komt. Riel probeert het hierna nog wel maar echte grote kansen krijgt het niet meer waardoor er niet meer inzit dan een gelijkspel.

Een veel beter Riel vandaag dat, als het de kansen benut zou hebben, een zekere overwinning zou hebben behaald. Door de nederlaag van Ollandia loopt Riel wel een punt uit op de ranglijst. Volgende week speelt Riel uit bij The White Boys, wat vandaag wegens spelersgebrek niet speelde, aanvang 14.30 uur.