Riel neemt pas in tweede helft afstand van OVV’67

4 - 0

OVV'67 1 (zon)

5e klasse C

17 maart 2019 14:30

Riel mocht de eerste helft niet mopperen dat het niet op achterstand kwam, het kreeg zelf ook wel wat kansjes maar liet deze onbenut. Meteen in de tweede helft maakte invaller Jesse vd Corput de 1-0., ook maakte hij de 2-0. Robbert Swinkels maakte de 3-0 waarna Bart Rutten de 4-0 wist te maken.

Riel speelde vandaag tegen laagvlieger OVV’67 uit Oosteind een lastige eerste helft. De eerste grote kans was dan ook voor de gasten maar het schot gaat naast. Na tien minuten de eerste kans voor Riel, Robbert brengt Rick van Berkel in stelling maar zijn schot gaat naast. Even later krijgt Robbert Swinkels de bal van Bart Rutten op een presenteerblaadje maar hij mist jammerlijk. Na een kwartier een strakke voorzet van Lars Bokma maar niemand zit erbij. Kort hierna krijgt OVV’67 een corner die de Rielse keeper mist, gelukkig wordt de inzet hierna van de lijn gehaald. Na een half uur brengt Dave Bastiaansen eerst Bart Rutten en even later zijn broer Patrick in kansrijke positie maar beide komen net niet tot afwerken. Kort voor rust een voorzet van Lars Bokma op Bart Rutten die zijn inzet gekeerd ziet worden door de keeper. Net voor rust nog een schot van Lars Bokma dat op het dak van de goal komt.

De tweede helft komt Riel goed uit de startblokken, de ingevallen Jesse vd Corput maakt een voorzet van Bart Rutten goed af 1-0. Vijf minuten later is een voorzet van Robert op Jesse net te kort. Na tien minuten krijgt OVV’67 een dot van een kans op de gelijkmaker maar deze wordt onbesuisd over geschoten. Kort hierna schiet Robbert Swinkels, die het vandaag niet mee zat, een voorzet van Bart Rutten op de lat. Na twintig minuten maakt Jesse vd Corput na een prima actie de 2-0. Even later speelt Thomas Broers zijn man goed uit maar schiet in het zijnet. Een kwartier voor tijd schiet Robbert op de paal, even later faalt hij oog in oog met de keeper van dichtbij. Tien minuten voor tijd stuurt Patrick Bastiaansen Thomas Broers de diepte in, deze keer rond Robbert Swinkels de voorzet wel goed af en maakt de 3-0. Kort voor tijd zet Thom van Iersel goed voor op Bart Rutten die de 4-0 maakt wat ook de eindstand was.

Al met al weer een ruime overwinning voor Riel al maakte ze het zichzelf vooral in de eerste helft erg lastig. Ollandia wist ook wederom te winnen waardoor het verschil vijf punten blijft. Volgende week uit naar Essche Boys, let op aanvang 14.00 uur, tot dan.