FC Drunen 1 (zon)

0 - 3

5e klasse C

10 maart 2019 14:00

Riel ging vanmiddag beter met de stormachtige omstandigheden om dan de thuisploeg. Op slag van rust maakte Bart Rutten 0-1. Halverwege de tweede helft maakte hij ook de 0-2, in de slotfase maakte Lucas vd Bruggen de 0-3 eindstand.

Riel speelde vandaag uit tegen hekkensluiter FC Drunen. De omstandigheden waren verre van ideaal, of je had de harde wind recht op kop of in de rug. Riel had hem de eerste helft op kop en probeerde de bal laag te houden wat vanaf de tiende minuut redelijk ging al kwamen bij lange na niet alle ballen aan. De thuisploeg hanteerde vaak de kansloze lange bal en kregen dan ook vrijwel geen kans. Na een kwartier brengt Patrick Bastiaansen Robbert Swinkels in stelling maar zijn inzet gaat naast. Tien minuten later probeert Bart Rutten Jesse vd Corput in de zestien aan te spelen maar zijn pass is net te kort. Even later een mooie combinatie, Dave stuurt Patrick de diepte in de op zijn buurt Jesse aanspeelt maar zijn inzet is net te slap. Vijf minuten voor rust lijkt Rick van Berkel Riel op voorsprong te zetten maar na goed doorzetten gaat zijn schot over. Op slag van rust is het dan toch raak, Bart Rutten wurmt zich langst twee tegenstanders en met behulp van de keeper rolt zijn inzet over de doellijn, 0-1.

De tweede helft had Riel de wind in de rug en hield het de thuisploeg goed onder druk. Na tien minuten een paar kansen, een schot van Bram Rutten en een vrije trap van Dave Bastiaansen worden door de keeper gekeerd. Hierna moet Riel goalie Dave van Berkel een keertje in actie komen en een schot van binnen de zestien keren. Dit was de enigste redelijke kans voor Drunen. Na twintig minuten een lange bal op Bart Rutten die beheerst de 0-2 maakt. Tien minuten later nog een schot van Rick van Berkel op de lat. Kort hierna een vrije trap die Dave Bastiaansen vanaf dertig meter op goal schiet, de keeper kan deze net uit de benedenhoek tikken. Vijf minuten voor tijd een goede aanval van Riel, Robbert Swinkels is niet egoïstisch en legt breed op Lucas vd Bruggen die van dichtbij de 0-3 maakt. Op het eind nog een schietkans voor Robbert maar deze gaat naast en blijft de stand 0-3.

Prima uitslag voor Riel al had het onder deze omstandigheden vaak niet veel met voetballen te maken. Ollandia werd halverwege de wedstrijd gestaakt waardoor Riel drie punten inloopt. Volgende week komt OVV’67 op bezoek aanvang 14.30, tot dan.