5 - 1

The White Boys 1 (zon)

5e klasse C

9 december 2018 14:30

Riel won vandaag vrij makkelijk met 5-1 van The White Boys. Bij rust stond het door twee doelpunten van Robbert Swinkels en een van Lars Bokma al met 3-0 voor. Na rust maakte Robbert zijn derde en scoorde Jesse vd Corput ook nog. Na deze 5-0 maakte White Boys hun enige treffer waardoor 5-1 de uitslag werd.

Riel speelde vandaag op een toch wel vrij drassig veld thuis tegen het uit voornamelijk uit Poolse bestaande eerste team van The White Boys uit Waspik. Riel was van het begin af aan de bovenliggende partij en zette de tegenstander goed vast op hun eigen helft. Het kreeg dan ook een zestal corners achter elkaar waarmee helaas niets werd gedaan. De eerste kans voor Riel was een kopbal van Tony van Noije welke net naast ging. White Boys loerde in deze periode op een counter. Na een kwartier was er een schot van Stijn Rutten vanuit een corner waarop de keeper redding bracht. Na ruim twintig minuten was het dan wel raak, vanuit een corner van Stijn Rutten kopte Robbert Swinkels de 1-0 binnen. Een minuut of vijf later een combinatie van Robbert en Stijn die een goede voorzet gaf op Lars Bokma welke de 2-0 onberispelijk binnenschoot. Nog dezelfde minuut gaf Stijn een lange bal op Robbert Swinkels de met een intikkertje de 3-0 maakte. Na een half uur bracht de doelman van de gasten een redding op een vrije trap van Jesse vd Corput. Vanuit de corner die hierop volgde werd wel gescoord maar deze werd afgekeurd. Hierna kwamen White Boys, tot de rust, na een schouderblessure met tien man te staan. Riel wist hiervan niet te profiteren waardoor 3-0 de ruststand was.

Wegens personele problemen startte White Boys de tweede helft met een Rielse grensrechter, de vader van de puppy van de week nam de vlag ter hand. Na tien minuten maakte Robbert Swinkels, vanuit een prima aanval na een voorzet van Lars Bokma, met zijn derde de 4-0 voor Riel. Tien minuten later de eerste grote kans voor de gasten welke net naast gaat. Halverwege de tweede helft brengt Robbert Swinkels Jesse vd Corput in stelling die beheerst de 5-0 maakt. Tien minuten voor tijd legde de scheidsrechter de bal op de stip, na overleg met grens Rens kwam hij hierop terug en ging de bal net buiten de zestien. Uit deze vrije trap wist de White Boys wel hun enige treffer te maken 5-1. In de slotfase kregen ze nog een kans op hun tweede maar deze werd gemist. Einduitslag 5-1.

Een goede eerste helft van Riel waarin het misschien meer had moeten scoren. De tweede helft zakte het wat weg en kregen de gasten, die wel bleven voetballen, enkele redelijke kansen. Helaas niet echt aan het doelsado gewerkt maar wel de dik verdiende drie punten. Volgende week uit naar LSV, deze wedstrijd begint vanwege de invallende duisternis een kwartiertje eerder, aanvang 14.15 uur.