Datum

25 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

De eerste helft een prima spelend Riel, het kwam na een achterstand als snel via Stijn Rutten op 1-1. De tweede helft werd Riel door Tuldania afgetroefd, wat betreft kansen benutten, en uitliep naar een 1-5 overwinning.

Op deze kille zondagmiddag speelde Riel tegen de nummer drie Tuldania uit Esbeek. De eerste kans was voor Riel maar het schot van Jesse vd Corput trof geen doel. Tuldania kwam wat beter in de wedstrijd en vanuit hun eerste corner maakte ze na een overstapje de 0-1. Kort hierna raakte Robbert Swinkels vanuit een vrije trap snoeihard de paal. Vijf minuten later ging een schot van Tony van Noije net naast. Een vrije trap van Dave Bastiaansen werd een prooi voor de keeper. Halverwege de eerste helft een grote kans voor Tuldania welke naast gaat. Na vijfentwintig minuten geeft Lars Bokma een goede voorzet op Stijn Rutten die deze onhoudbaar binnenkopt en de 1-1 op het scorebord zet. Na een half uur tikt de keeper een voorzet van Patrick Bastiaansen op de lat de rebound die hieruit voortkomt wordt door Jesse vd Corput naast geschoten. Vijf minuten voor de rust een schot van Wouter Wouters wat tot corner wordt verwerkt, deze corner wordt door Tony van Noije net naast gekopt. Kansen genoeg deze helft voor Riel om op voorsprong te komen helaas werden ze niet benut.

De tweede helft gaat Jesse vd Corput al snel goed door in de zestien, helaas komt hij niet tot een voorzet. Even later beland een voorzet van Riel onverwachts op de paal. Na een kwartier komt Tuldania beter in het spel en maakt een buitenspelgoal. Kort hierna raken ze de paal. Na twintig minuten maakt Tuldania vanuit de counter op snelheid de 1-2. Nadat Stijn Rutten een schot naast zag gaan raakte Tuldania van dichtbij de paal. Halverwege de tweede helft lijdt Riel achterin slordig balverlies wat direct wordt afgestraft, 1-3. Hierna gaat Riel wat meer risico nemen en een op een spelen. Dit resulteerde in meer dreiging, Bram Rutten kopt een corner over. Kort hierna krijgt Riel na een overtreding op Stijn Rutten een penalty. Dit cadeautje wordt helaas door Robbert Swinkels gemist, zijn inzet was wel in de hoek maar de keeper zat er goed bij. Vijf minuten later raakt Martijn Tülkens de lat. Vijf minuten voor tijd wordt een lange bal verkeerd weggekopt en maken de gasten de 1-4. Even later maken ze ook nog de 1-5.  In de slotminuut krijgt Riel nog een kans maar deze wordt van dichtbij door de Rielse topscoorder overgeschoten waardoor de 1-5 de eindstand is.

Riel wat zelf genoeg kansen creëerde krijgt vandaag een lesje in effectiviteit. Het blijft tweede maar voelt de hete adem in de nek. Volgende week is Riel vrij voor de competitie. Over twee weken speelt het thuis tegen The White Boys, aanvang 14.30 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!