Datum

14 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Riel vloog vandaag uit de startblokken en kwam al na twee minuten op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Peter de Weert. Voor rust werd dit nog 1-1. Na de rust liep Ollandia uit naar een 3-1 overwinning.

Riel speelde vandaag uit tegen de nummer twee van de ranglijst Ollandia. Nadat de gastheren in de openingsfase al een kansje gemist hadden kreeg Peter de Weert, na een doelpoging van Jesse vd Corput, de bal voor zijn voeten en maakte dit goed af 0-1. Lang kon Riel van deze voorsprong niet van genieten. Vijf minuten later maakte Ollandia, na een foute breedtepass van Riel, de gelijkmaker. Riel bleef hierna wel veldoverwicht houden waar Ollandia op de counter loerde. Het bleef deze helft bij 1-1 wat ook wel de juiste afspiegeling van de eerste helft was.

De tweede helft was het weer Riel dat de eerste kans kreeg, Peter de Weert slalomde door de verdediging en kwam alleen voor de keeper, helaas ging zijn inzet net naast. Hierna was het Ollandia dat wat kansjes kreeg maar deze resulteerde ook niet in doelpunten. Het leek hierna op een gelijkspel uit te draaien maar niets was minder waar. Na een inzet van de gastheren kon de bal ternauwernood net voor of over de lijn worden gekeerd maar bij de doelpoging die hierop volgde werd een aanvaller onreglementair onderuitgehaald met een strafschop tot gevolg. Deze werd binnengeschoten waardoor Riel met 2-1 achter kwam. Riel kreeg tien minuten voor tijd nog de kans op de gelijkmaker maar deze belande in het zijnet. Riel ging in de slotfase een op een spelen om alsnog de gelijkmaker te forceren maar kreeg door een counter het deksel op de neus 3-1, hier bleef het voor vandaag bij.

Ollandia neemt door deze overwinning de koppositie van Riel, dat naar de derde plaats afzakt, over. Volgende week speelt Riel thuis tegen de nummer voorlaatst Drunen en moet dan de draad weer maar oppakken, aanvang 14.30 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!