SVSOS 1 (zon)

0 - 6

5e klasse C

24 februari 2019 14:30

Riel kwam halverwege de eerste helft door Lars Bokma op 0-1. Hierna ging tot twintig minuten voor tijd het spel op en neer met de beste kansen voor Riel. Na de 0-2 van Bart Rutten en het eigen doelpunt dat voor de 0-3 zorgde was het gedaan met SVSOS. Robbert Swinkels, Patrick Bastiaansen en wederom Bart Rutten zorgde voor de 0-6 overwinning.

Riel speelde vandaag uit tegen SVSOS uit Biest Houthakker. Het begon zonder topscoorder Robbert Swinkels, die een tijdstraf uitzat, aan de wedstrijd. Al na twee minuten kreeg Riel een vrije trap waar Tony van Noije net niet aan kon. Kort hierna een lange bal van Willem van Riel op Bart Rutten de inzet wordt tot corner verwerkt. Hierna wat speldenprikjes van de thuisploeg maar echt gevaarlijk worden ze niet. Na een klein kwartier kan Jesse vd Corput op de keeper af die wederom redding brengt. Kort hierna een voorzet van Bart Rutten waar Lars Bokma net niet bij kan. Even later is het andersom, Lars zet voor op Bram die net naast schiet. Halverwege de eerste helft geeft Willem van Riel een goede pass op Jesse vd Corput die op zijn beurt afgeeft op Lars Bokma wederom staat de keeper in de weg. Tien minuten voor rust geeft Wouter Wouters een voorzet op Lars Bokma die zijn tegenstander goed uitkapt en de 0-1 binnen schiet. Kort voor rust raakt Lars, na een pass van Thom van Iersel, nog de paal. De corner die hierop volgt wordt door Rick van Berkel over gelepeld waardoor de ruststand 0-1 blijft.

De eerste tien minuten van de tweed helft zijn voor SVSOS en ze krijgen dan ook vanuit een corner een schietkans die naast gaat. Hierna nam Riel het initiatief weer over maar het hanteert wel vaak de lange bal. Na een half uur duikt Bart Rutten alleen voor de keeper op die redding brengt. Kort hierna een een-tweetje in de zestien tussen Bart en Robbert   waarna Bart Rutten beheerst de 0-2 binnenschiet. Vanuit een vrije trap maakt SVSOS bijna de aansluitingstreffer maar deze gaat net naast. Twintig minuten voor tijd probeert Bart Rutten met een lobje de keeper te verschalken maar deze weet de bal nog net over te tikken. Vanuit de corner die hierop volgt maken de gastheren een eigen doelpunt en komt Riel op 0-3. Hierna is het gedaan met het verzet en maakt Robbert Swinkels na een pass van Bart Rutten al na twee minuten de 0-4. Vijf minuten later is het weer raak, na een dieptepass maakt Patrick Bastiaansen met een prima doelpunt de 0-5. Amper drie minuten later weer een pass van Willem, nu op Bart Rutten die met zijn tweede de 0-6 eindstand op het scorebord zet.

Prima overwinning voor Riel die, als ze wat zuiniger met de kansen waren omgegaan, nog hoger had uit kunnen vallen. Volgende week ivm Carnaval geen voetbal, de week erop speelt Riel uit tegen FC Drunen aanvang 14.00 uur.