4 - 2

EDN'56 1 (zon)

5e klasse C

17 februari 2019 14:30

Riel kwam al na vijf minuten door een penalty van Robbert Swinkels op 1-0. Hierna wat kansjes over en weer de eerste helft. De tweede liep Riel in het eerste half uur door doelpunten van Bart Rutten, Rick van Berkel en Robbert Swinkels uit naar 4-0. EDN’56 kwam nog terug naar 4-2 maar verder kwamen ze niet en pakt Riel weer de drie punten.

Op een zonovergoten sportpark de Krim speelde Riel onder grote belangstelling tegen EDN’56 uit Haghorst. Rick van Berkel maakte zijn rentree met een basisplaats na zijn kruisbandblessure. Na het eerste kansje van EDN werd Bart Rutten na een pass van Patrick Bastiaansen in de zestien onderuit gehaald met een terechte penalty tot gevolg, Robbert Swinkels maakte dit goed af, 1-0. Hierna een op en neergaande wedstrijd, na twintig minuten een goede aanval van Riel maar deze beland in de handen van de keeper. Na ruim een half uur speelt EDN een overtalsituatie slecht uit en kan Patrick Bastiaansen de bal wegwerken. Kort hierna komt Robbert net te laat bij een goede bal door het midden. De corner die hierop volgt wordt weggewerkt, van afstand schiet Dave Bastiaansen deze over. Net voor rust wordt een voorzet van Jesse vd Corput net voor de voeten van Robbert Swinkels weggetikt. Even later Schiet Jesse vd Corput net naast.

Vijf minuten na de rust is het weer raak, Robbert Swinkels komt een vrije trap van Dave Bastiaansen goed in, het laatste zetje geeft Bart Rutten en maakt daarmee de 2-0. Kort hierna moet Dave van Berkel redding brengen om de aansluitingstreffer van EDN te voorkomen. Na een kwartier pakt Robbert een voorzet vanuit de lucht op zijn pantoffel deze gaat net naast. Na twintig minuten maakt Rick van Berkel van dichtbij de 3-0. Na een half uur maakt de vrijstaande Robbert Swinkels een voorzet van Lars Bokma goed af en staat Riel op 4-0. Het laatste kwartier verslapt Riel wat en komt EDN met twee doelpunten nog terug naar 4-2, hier blijft het bij en pakt Riel weer drie punten.

Door deze overwinning staat Riel wat steviger op de tweede plaats aangezien de nummer drie Tuldania van SVG verloor. Het gat met Ollandia blijft door de ruime overwinning van hun hetzelfde. Volgende week speelt Riel uit tegen SVSOS, aanvang 14.30 uur.