SVG 1 (zon)

0 - 4

5e klasse C

10 februari 2019 14:30

De openingsfase was voor Riel maar het wist de kansen niet om te zetten in doelpunten. Na een half uur werd SVG dreigender maar verder dan een buitenspelgoal kwamen ze niet. Na een kwartier in de tweede helft scoorde Tony van Noije vanuit een corner de 0-1. Hierna liep Riel eenvoudig, door doelpunten van Robbert Swinkels en tweemaal Bart Rutten, uit naar 0-4.

Riel speelde op deze natte zondagmiddag uit op het kunstveld tegen SVG. Na vijf minuten de eerste kans voor Riel, het schot van Jesse vd Corput ging net naast. Even later krijgt Lars Bokma vanuit een corner ook een schietkans vanaf de zestien, deze gaat ook naast. Even later weer een kans voor Lars maar zijn inzet met links mist precisie, hij hand de bal misschien beter breed kunnen leggen. Na een half uur de eerste kans voor SVG waarop Dave van Berkel redding brengt. Hierna komt SVG beter in de wedstrijd verder dan een afgekeurde goal wegens buitenspel komen ze gelukkig niet. Vijf minuten voor rust een goede pass van Thom van Iersel op Robbert welke geen controle over de bal heeft, Lars kan nog wel tot een schot komen maar deze gaat naast. Ruststand 0-0.

De tweede helft zet SVG geen druk meer op het middenveld waardoor Riel beter aan voetballen toe komt en vrijwel geen kans meer weggeeft. Een inzet van Jesse vd Corput wordt via de paal nog net van de lijn afgehaald. Na een kwartier schiet Tony van Noije een corner van dichtbij binnen, 0-1. Tien minuten later een pass van Bart Rutten op Robbert Swinkels die beheerst de 0-2 maakt. Hierna was het verzet van SVG gebroken en geloven ze er niet meer in. Na een half uur een vier tegen drie situatie, Robbert geeft de bal breed waar hij beter zelf had kunnen schieten. Vijf minuten voor tijd een goed schot van Thom van Iersel waarop de keeper nipt redding kan brengen. Vanuit de corner die hierop volgt maakt Bart Rutten de 0-3. Kort voor tijd een pass van Jesse op Bart Rutten, de verdediging loopt niet meer mee terug zodat hij alle tijd heeft om de 0-4 eindstand te maken.

Een goed resultaat tegen een wel matig SVG vandaag. Ook Ollandia wist vandaag weer dik te winnen zodat de ranglijst ongewijzigd blijft. Volgende week thuis tegen het altijd lastige EDN, aanvang 14.30 uur.