Riel uit de beker na verlies tegen Were Di

0 - 1

Were Di 1 (zon)

Groep 1 01

11 november 2018 14:30

Riel speelde voor de tweede ronde van de beker thuis tegen Were Di. Het kwam halverwege de eerste helft door een penalty op een 0-1 achterstand. In de slotfase kreeg Riel nog een viertal goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen maar deze werden helaas niet benut zodat het bekeravontuur voor dit seizoen voorbij is.

Riel speelde vandaag op een druiligere zondag thuis tegen vierde klasser Were Di voor de tweede ronde van de beker. De gasten opende sterker dan Riel zonder echt kansen te krijgen. Na tien minuten de eerste kans voor Riel, met een goede voorzet van Patrick Bastiaansen werd te weinig mee gedaan. Na twintig minuten de eerste kans voor de gasten een kopbal ging net naast. Even later brengt Lars Bokma Jesse vd Corput in stelling maar hij weet net niet tot een schot te komen. Na een half uur moet Thomas Broers redding brengen bij een kans voor Were Di. Kort hierna lijdt de, normaal gesproken balvaste, captain van Riel slordig balverlies op het middenveld. Bij de aanval die hieruit voortkwam werd aan Rielzijde hands gemaakt met een penalty tot logisch gevolg, deze werd onberispelijk binnengeschoten zodat met een 0-1 stand de rust werd ingegaan.

De tweede helft kwam Riel steeds beter in de wedstrijd, het was zelf dreigender en gaf vrijwel geen kans weg. Na een uur de eerste kans voor de door het midden opgekomen Lars Bokma, hij wilde de bal spelen maar had misschien beter zelf door kunnen gaan. Een kwartier later een vrije trap van Bram Rutten, de keeper laat de bal los maar weet zich tijdig te herstellen. Tien minuten voor tijd de grootste kans voor Riel, een voorzet van Thomas Broers wordt door de vrijstaande Patrick Bastiaansen van dichtbij op de lat geschoten. Kort hierna komt Bram Rutten een teenlengte te kort bij wederom een voorzet van Thomas Broers. Vijf minuten voor tijd krijgt Patrick Bastiaansen nog een schietkans maar hij weet de bal niet goed te raken. Net voor het eindsignaal raakt Bram Rutten met een bekeken schot nog de lat maar daar blijft het bij zodat Riel met 0-1 verliest van Were Di.

Ondanks het verlies toch een redelijk resultaat al had er als Riel beter met de kansen was omgegaan meer ingezeten. Volgende week weer voor de competitie uit naar Irene uit Gemonde, aanvang 14.30 uur.